Parchet Alb Lucios Karelia

Cum sa explorezi versatilitatea unui parchet alb?

11 iunie 2018

In categoria Idei de amenajare

Parchetul alb are puterea sa transforme un interior in moduri pe care nu le banuiai. Explorandu-i versatilitatea, descoperi ca parchetul alb isi gaseste locul atat in decorurile contemporane, minimaliste, cat si in cele cu influente rustice sau vintage.

Cand sa optam pentru un parchet alb?

Albul este aliatul ideal pentru spatiile mici. Cand vrei sa transformi o camera intr-una mai spatioasa si mai luminoasa, parchetul alb va fi solutia perfecta. Dar nu numai in astfel de cazuri. Aici intervine versatilitatea albului; iti permite sa jonglezi cu diferite piese eclectice, asigurand, din nou, baza ideala ca ele sa isi afirme caracterul.
Albul iubeste lemnul. Orice element din lemn este pus in evidenta intr-un spatiu alb. Toate schimbarile de textura ale lemnului, toate jocurile de nuante din esenta sa, sunt mult mai vizibile intr-un cadru alb. De aceea, intr-o incapere cu pereti albi si cu o mobilare sumara, parchetul alb va accentua conturul, texturile si culorile obiectelor din spatiul respectiv. Totul devine mai dramatic, mai intens in perceptie. Uneori, dispunerea in sine a/ pattern-ul parchetului va fi singurul punct de interes de care vei avea nevoie.
Tonalitatile diferite ale unui parchet alb iti permit sa jonglezi cu nuantele decorului. Griuri deschise, dar si accente de negru, precum si accesoriile din sticla sau metal vor face ca lucrurile sa para mult mai interesante ochiului.
Pentru interioare in spirit scandinav pastreaza totul intr-o nota cat mai confortabila. Asociaza parchetul cu texturi moi, precum cuverturi cu impletituri groase, blanuri sau covorase pufoase.
Parchetul alb antichizat ofera cadrul perfect pentru ca vechiul si noul sa se intalneasca sub acelasi acoperis intr-o amenajare cu personalitate. Nimic nu ramane in sfera banalului atunci cand parchetul alb da tonul!