Lac Bona Traffic Natural

170 lei/l

Tara de origine: Germania

Lac Bona Traffic Natural 

 • Pastreaza aspectul si senzatia de lemn pur
 • Protectie superioara pentru spatii comerciale si publice
 •  Aplicare sigura si usoara
 • Aprobat GreenGuard pentru emisii foarte reduse in aerul din interior
 •  Fara ingalbenire

Ai gasit undeva mai ieftin?

Vino in showroom sa negociem.

Str. Logofat Luca Stroici Nr.40, Sect 2, Bucuresti Luni-Vineri - 09:00-18:00 Sambata -10:00-14:00

Lac Bona Traffic Natural 

Lemnul natural are ceva special si aparte. Bona Traffic Natural sigileaza si protejeaza parchetul iar in acelasi timp pastreaza aspectul si senzatia tactila de naturalete. Spre deosebire de lacurile conventionale, suprafata lemnului confera o senzatie tactila de lemn proaspat slefuit. Pentru a obtine cel mai bun aspect natural, aplicati intai un strat de grund Bona White. Bona Traffic Natural are la baza formula lacului Bona Traffic a carui formula este garantul dumneavoastra pentru un rezultat spectaculos si durabil.Pastreaza aspectul si textura lemnului natur


 • Protectie superioara pentru spatii comerciale si publice
 • Sigur si usor de aplicat
 • Nu ingalbeneste
 • Certificat Greenguard pentru emisii reduse in spatii inchise

Pregatire  

Inainte de aplicare, suprafata trebuie tratata cu un grund pe baza de apa Bona. Asigurati-va ca suprafata este aclimatizata, slefuita bine, uscata si necontaminata cu praf, ulei, ceara sau alti agenti de contaminare. Aplicati intai un grund Bona pe baza de apa sau Ulei Bona Craft Oil 2K daca doriti sa schimbati culoarea lemnului.


Inainte de utilizare asteptati ca lacul si intaritorul sa ajunga la aceeasi temperatura ambientala, inserati filtrul si agitati foarte bine recipientul. Conditiile optime de aplicare sunt: 18-25°C si 30-60% umiditate relativa aer. Temperatura ridicata si umiditatea scazuta reduc timpul de uscare, iar temperatura scazuta si umiditatea ridicata prelungesc timpul de uscare. Temperatura minima de utilizare este 13°C.


Pregatirea suprafetelor anterior lacuite

Bona Traffic Natural are in general o foarte buna aderenta pe suprafetele prefinisate din fabrica si a celor deja lacuite, dar suprafata trebuie cu atentie sa fie spalata si usor slefuita inainte de relacuire. Cititi instructiunile separate privind relacuirea.


Scheme de aplicare

Peste lemnul crud:

 • 1 x Grund Bona sau ulei Bona Craft Oil 2K
 • 1- 2 x Bona Traffic Natural

Suprafete lacuite anterior:

 • Curatare & slefuire medie
 • 2-3 x Bona Traffic Natural

Observatie: Nu este recomandata aplicarea a mai mult de 2 straturi de finisaj (grund /lac) intr-o singura zi, datorita riscului de suprasaturare a lemnului cu umezeala. Asigurati o buna ventilare in timpul uscarii. Conditiile de uscare inadecvate pot conduce la o pelicula slabita si cu aderenta precara.


Aplicare  

1. Agitati recipientul de Traffic Natural si adaugati continutul unei sticlute de Intaritor Traffic; Imediat agitati amestecul timp de 1 minut si apoi introduceti filtrul. Daca mixati cantitati mai mic de lac folositi un alt recipient pentru amestec. Unui litru de lac ii corespunde 1 parte de intaritor. 2 L de lac se vor mixa cu 2 parti intaritor s.a.m.d.p. Amestecul de lac si intaritor trebuie folosit imediat sau in maxim 4 ore.


2. Aplicati lacul utilizand o Rola Bona. Rolutiti cu o miscare neteda si continua perpendicular pe fibra si apoi in lungimea fibrei, evitand acumularile de produs. Pentru evitarea urmelor de suprapunere, intotdeauna pastrati “ude” marginile sectiunilor finisate. Inainte de aplicarea urmatorului strat de lac, lasati sa se usuce foarte bine. Luati in calcul o prelungire a timpului de uscare cu fiecare strat de lac nou aplicat.


3. Daca este necesar, efectuati o slefuire usoara cu plasa sau Sistem Bona Scrad (pad maro si aripioare) granulatie 150 inaintea aplicarii ultimului strat de lac.


Nota: Daca au trecut mai mult de 24 ore de la aplicarea stratului anterior de lac, atunci slefuirea intermediara este necesara intotdeauna.


Suprafata poate prelua traficul usor dupa aprox. 8 ore de la ultima aplicare. Lasati suprafata sa se maturizeze 1 saptamana inainte de a o acoperi cu covoare. In acest timp evitati plasarea obiectelor grele si curatarea cu mop umed.


Intretinere  

Curatati pardoseala utilizand Bona Cleaner sau Bona Wood Floor Cleaner si laveta din microfibre. Pentru spatiile publice s-ar putea sa fie necesara introducerea unui program de curatare mecanizat. Suprafetele uzate se pot reimprospata prin aplicarea unui nou strat de lac Bona Traffic Natural dupa spalarea si slefuirea medie a podelei. Vedeti instructiunile separate privind procesul de relacuire.

Mai multe informatii despre acest produs pe site-ul oficial Bona.

Informatii tehnice

Tip finisaj Lac 100% poliuretanic, bicomponent, pe baza de apa
Corp solid Aprox. 33%
Unelte de aplicare Rola Bona
Luciu (la 60°) 6-8%
Intaritor 1 parte Intaritor la 10 parti Bona Traffic HD Natural
Timp de uscare - Gata pentru slefuire / reaplicare: 3-4 ore* - Utilizare usoara: 24 de ore* -Maturizare completa: 7 zile* *conditii climatice normale, 20C/60% R.H.
Consum 8 – 10 m² / litru (120 – 100 g/m²) per strat
Valabilitate 1 an de la data fabricatiei, in recipient original sigilat
Depozitare/transport Temperatura nu trebuie sa coboare sub +5°C sau sa depaseasca +25°C in timpul depozitarii sau transportului.
Ambalare 4,95L
Certificari Greenguard DIBT; produs de contructii sigur EN 13501-1; reactie la foc EN 71-3: aplicare pe jucariile copiilor