Lac Bona Novia

75 lei/l

Tara de origine: Germania

Lac Bona Novia pe baza de apa monocomponent pentru protectie superioara a pardoselilor rezidentiale

Performante

 • Protecție superioară pentru zone casnice
 • Rezistență bună la substanțe chimice tipice pentru uz casnic 
 • Conținut foarte scăzut de COV
 • Miros foarte redus, nederanjant
 • Nu se îngălbenește 
 • Uscare rapidă

Ai gasit undeva mai ieftin?

Vino in showroom sa negociem.

Str. Logofat Luca Stroici Nr.40, Sect 2, Bucuresti Luni-Vineri - 09:00-18:00 Sambata -10:00-14:00

Lac Pentru Parchet Bona Novia 


Novia este un lac monocomponent, pe baza de apa, destinat tratarii pardoselilor din lemn supuse unei uzuri normale – ridicate. Bona Novia poate fi aplicat peste oricare dintre grundurile Bona pe baza de apa, dar in aceeasi masura se poate aplica si direct peste parchet conferind o colorare calda. 

Lacul Bona Novia revolutioneaza procedura de finsiare a pardoselilor domestice prin rezultatul obtinut, usurinta executiei si impactul redus asupra mediului.


Bona Novia este un lac monocomponent, pe baza de apa, care confera protectie superioara parchetului supus uzurii domestice. Proprietatile sale “iarta” micile erori de aplicare si se poate utiliza cu si fara un grund in prealabil. Confera o colorare calda lemnului si nu are efect de ingalbenire. Deasemeni se preteaza foarte bine pardoseli din pluta.


 • Uscare rapida
 • Rezista la cele mai uzuale produse chimice din gospodarie
 • Adecvat pentru pardoseli din pluta
 • Mireasma redusa
 • Nu ingalbeneste
 • Certificat Greenguard pentru emisii reduse in spatii inchise

Pregatire  

Inainte de aplicare, suprafata trebuie tratata cu un grund pe baza de apa Bona. Asigurati-va ca suprafata este aclimatizata, slefuita bine, uscata si necontaminata cu praf, ulei, ceara sau alti agenti de contaminare. Inainte de utilizare asteptati ca lacul sa ajunga la aceeasi temperatura ambientala, inserati filtrul si agitati foarte bine recipientul.


Conditiile optime de aplicare sunt: 18-25°C si 30-60% umiditate relativa aer. Temperatura ridicata si umiditatea scazuta reduc timpul de uscare, iar temperatura scazuta si umiditatea ridicata prelungesc timpul de uscare. Temperatura minima de utilizare este 13°C.


Scheme de aplicare

Peste lemnul crud, varianta 

 • 1 x Grund Bona
 • Slefuire intermediara granulatie 150
 • 2 x Bona Novia

Peste lemnul crud, varianta 2*:

 • 1 x Bona Novia
 • Slefuire intermediara granulatie 150
 • 2 x Bona Novia

* Pentru parchet cu risc de lipire marginala (lemn in stort, lemn de esenta moale, parchet masiv cu incalzire in pardoseala) se recoamanda intotdeauna aplicarea unui grund inainte de Bona Novia si adoptarea de masuri de stabilizare a climatului ambiental.


Nota: Nu este recomandata aplicarea a mai mult de 2 straturi de finisaj (grund /lac) intr-o singura zi, datorita riscului de suprasaturare a lemnului cu umezeala. Asigurati o buna ventilare in timpul uscarii. Conditiile de uscare inadecvate pot conduce la o pelicula slabita si cu aderenta precara.


Aplicare  

1. Aplicati Bona Novia utilizand o Rola Bona. Rolutiti cu o miscare neteda si continua perpendicular pe fibra si apoi in lungimea fibrei, evitand acumularile de produs. Pentru evitarea urmelor de suprapunere, intotdeauna pastrati “ude” marginile sectiunilor finisate. Inainte de aplicarea urmatorului strat de lac, lasati sa se usuce foarte bine. Luati in calcul o prelungire a timpului de uscare cu fiecare strat de lac nou aplicat.


2. Daca este necesar, efectuati o slefuire usoara cu plasa sau Sistem Bona Scrad (pad maro si aripioare) granulatie 150 inaintea aplicarii ultimului strat de lac.


Nota: Daca au trecut mai mult de 24 ore de la aplicarea stratului anterior de lac, atunci slefuirea intermediara este necesara intotdeauna.


Suprafata poate prelua traficul usor dupa aprox. 8 ore de la ultima aplicare. Lasati suprafata sa se maturizeze 1 saptamana inainte de a o acoperi cu covoare. In acest timp evitati plasarea obiectelor grele si curatarea cu mop umed.


Intretinere  

Curatati pardoseala utilizand Bona Cleaner sau Bona Wood Floor Cleaner si laveta din microfibre. Pentru mentenanta si prelungirea duratei de viata pe o foarte lunga perioada, podeaua se poate refinisa prin aplicarea unui strat aditional de lac la anumite intervale de timp.Frecventa acestei operatiuni de poate diminua prin aplicarea periodica de Bona Freshen Up sau Bona Tratament de parchet (Refresher). Astfel se reda stralucirea unei podele mohorate si permite aplicarea ulterioara a unui nou strat de lac fara se fie necesara slefuirea pana la lemnul curat.

Informatii suplimentare despre curatare si intretinere sunt disponibile la www.bona.com

Informatii tehnice

Tip de finisaj Lac monocomponent in dispersie apoasa si poliuretanica
Corp solid Aprox. 30%
Rezistenta la uzura Aprox. 8mg/100 rotatii (SIS 923509)
Luciu (la 60°) Lucios:~85%, Satinat:~45%, Mat:~25%
Timp de uscare Gata pentru slefuire: 2 ore* Trafic usor: 8 ore* Rezistenta maxima: 7 zile*
Consum 8 – 10 m² / litru (120 – 100 g/m²) per strat
Valabilitate 1 an de la data fabricatiei, in recipient original sigilat
Ambalare 5 L