Adeziv Bona R848T

31 lei/Kg

Tara de origine: Germania

Adeziv Silanic Bona R848T perfect pentru montajul parchetului pe sape incalzite

Performante

 • Fixare excelenta
 • Dezvoltare rapida a fortei de rezistenta la forfecare
 • Podeaua este pregatita sa suporte asezarea mobilierului si traficul pietonal intr-o zi
 • Fara continut de apa si solventi, fara impact asupra lemnului 
 • Aderenta foarte buna pe majoritatea tipurilor de strat suport 
 • Textura ferma – retine modelul şpaclului 
 • Usor de curatat – nu afecteaza finisajul de pe parchetul pre-finisat

Ai gasit undeva mai ieftin?

Vino in showroom sa negociem.

Str. Logofat Luca Stroici Nr.40, Sect 2, Bucuresti Luni-Vineri - 09:00-18:00 Sambata -10:00-14:00

Adeziv Parchet Bona R848T, Silanic, Monocomponent, Elastic


Bona R848T este versiunea cu vascozitate mai ridicata a lui Bona R848. Este un adeziv elastic pe baza de silan, conform normei EN 14293(soft)/ISO17178 caracterizat de o fermitate mai mare a crestei de adeziv aplicat precum si o fixare initiala mai ridicata. Adezivul se poate folosi la instalarea parchetului stratificat, masiv stabil dimensional sau parchet mozaic. Risc redus de goluri de lipire. Tensiunea exercitatat asupra sapei este redusa. Nu necesită o amorsare prealabilă a stratului suport. Adezivul se intareste prin reactie chimica cu umiditatea din stratul suport (sapa).


Pregatire suport

Sapa trebuie sa fie neteda, curata, uscata, fara crapaturi sau defecte fizice. Suprafata poate fi usor texturata. Unde se impune, trebuie sa indeplineasca standardele locale sau codul local de practica. Atunci cand este necesar se va pregati profesional sapa pentru aplicare. In mod obisnuit nu este necesara aplicarea unei amorse, dar daca sapa este problematica, utilizati una dintre amorsele D501, R410, R540 sau R590 pentru remediere. Daca suprafata tratata cu R410 va ramane curata si parchetul se va instala in urmatoarele 24 ore, atunci nu este necesara presararea de nisip de cuartz. Sapele denivelate vor fi egalizate cu H600 sau H610(pentru umplerea golurilor mari), H660 sau H670.


!NOTA! Bona R848T este compatibil cu sapele incalzite. Aceste pardoseli trebuie intai sa treaca protocolul de incalzire functionala pentru uscarea sapei. In timpul instalarii si in urmatoarele 3 zile de la instalare temperatura sapei nu trebuie sa depaseasca +25˚C!


Suporturi compatibile

Sape de ciment (CT) conform EN13813

Sape egalizate cu sape autonivelante ( min. 2mm grosime), rezistente la migrarea agentilor plastifianti

Sape Calcium Sulphat (CA) conform EN13813

Pal (V100), OSB, placaj

Alte tipuri de strat suport uscat si solid

Sapele Mastic Asfalt (AS) conform EN13813 si cele afectate de migrarea agentilor plastifianti, trebuie protejate printr-un strat de R410 sau R540


Aplicare

Urmatoarele conditii climatice (valori pentru Europa Centrala) trebuiesc indeplinite:

 • Temperatura aerului: min.18°C
 • Temperatura sapei: min.15°C (cu incalzire, max.20°C)
 • Umiditate relativa a aerului: max.70%

Daca este necesar, adezivul trebuie adus la temperatura ambientala. Dupa deschiderea recipientului, indepartati folia protectiva din aluminiu si adezivul intarit de pe margini. Adezivul trebuie aplicat uniform folosind un spaclu zimtat, corelat cu dimensiunile parchetului ce se instaleaza (vezi mai jos). Parchetul se va aseza peste pelicula de adeziv si se va presa ferm in perioada duratei de deschidere, aprox. 30 minute. Daca adezivul aplicat a facut pojghita inainte de a aseza parchetul, indepartati-l si reaplicati. Daca in urma presarii parchetului, adezivul a iesit printre imbinarile lamelelor (avand posibilitatea sa vina in contact cu finisajul) trebuie sters cu atentie (risc de migrare a agentilor plastifianti in pelicula de finisaj).


In functie de conditiile medii anticipate, pentru ce mai buna aderenta, parchetul trebuie sa aiba umiditatea corelata. Parchetul masiv trebuie sa aiba umiditatea usor mai ridicata in timp ce parchetul stratifcat sau cel prefinisat trebuie sa fie putin mai uscat. Exe: in Europa Centrala conditiile medii inregistrate in incaperi sunt de 20°C si 50% umiditate relativa a aerului. Parchetul prefinisat ar trebui sa aiba in medie o umiditate de 8%. Variatiile tipice de la medie sunt de +/- 2%. Daca aveti dubii, evitati materialul prea uscat.Va rugam sa cititi si instructiunile de utilizare furnizate de producatorul de parchet.


Consum 

Parchet mosaic

 • Consum: aproximativ 850g/ m², Spaclu Bona 850F sau G
 • Parchet pre-finisat dublu-stratificat
 • Consum: aproximativ 1000g/ m², Spaclu Bona 1000F sau G
 • Parchet lamellar 22mm
 • Parchet industrial 23mm
 • Parchet pre-finisat triplu-stratificat
 • Consum: aproximativ 1250g/ m², Spaclu Bona 1250F sau G

(F = fin, G= grosier)


Utilizati un spaclu fin pentru instalarea placilor de mici dimensiuni si/sau pe strat suport neted. Utilizati un spaclu mai grosier pentru instalarea pieselor de parchet mai mari si/sau pe suprafete mai denivelate.

Slefuirea si finisarea podelei se poate efectua dupa 12-24 ore. Dupa 24-48 ore este posibila aplicarea de incarcatura sau stress pe podea. Timpul de uscare depinde de tipul de parchet, absorbanta stratului suport si conditiile climatice

Informatii tehnice

Cod produs BR848T2800M1BO